ZADOVOLJSTVO ŽIVOTOM

Jeste li zadovoljni svojim životom?

Odgovorite na sljedeća pitanja i saznajte koliko ste zadovoljni svojim životom:

  1. Uvjeti mog života su izvrsni.
  2. Živim ono što smatram idealnim životom.
  3. Ništa u životu ne bi mijenjao/la.
  4. Imam sve što želim.
  5. Sve ono što sam od života dobivao/la, bilo je upravo ono što mi je trebalo.

Za svaku tvrdnju zabilježite koliko se slažete s njom, na sljedeći način:

1 – uopće se ne slažem

2 – uglavnom se ne slažem

3 – niti se slažem, niti se ne slažem

4 – uglavnom se slažem

5 – u potpunosti se slažem

REZULTAT

5 – 14 = značajno nezadovoljstvo životom

Dobiveni rezultati upućuju na to da ste vi svojim životom gotovo u potpunosti nezadovoljni. Živite život kakav vam se ne sviđa, koji nije kvalitetan za vas, što svakako utječe na vaše psihičko stanje. Probajte razmisliti kojim sve aspektima života niste zadovoljni i zapišite negdje. Zatim napišite kako bi izgledali ti aspekti života da bi vi bili zadovoljni s njima te ih napišite u obliku mjerljivih ciljeva. Razmislite koje korake i akcije je potrebno poduzeti kako biste došli do cilja te se svaki dan usmjeravajte na neki od ciljeva.

Za promjene u životu potreban je veliki trud, napor i dosljednost, no svatko od nas ima kapaciteta da učini svoj život najboljim za sebe.

Bude li vam trebala podrška na tom putu, slobodno nam se javite

14 – 18 = osrednje zadovoljstvo životom

Vaši rezultati ukazuju na osobu koja je relativno zadovoljna svojim životom, no uviđa veliki prostor za napredak i mogućnost življenja kvalitetnije i zadovoljnije. Probajte razmisliti kojim sve aspektima života niste zadovoljni i zapišite negdje. Zatim napišite kako bi izgledali ti aspekti života da bi vi bili zadovoljni s njima te ih napišite u obliku mjerljivih ciljeva. Razmislite koje korake i akcije je potrebno poduzeti kako biste došli do cilja te se svaki dan usmjeravajte na neki od ciljeva.

Za promjene u životu potreban je veliki trud, napor i dosljednost, no svatko od nas je kapacitet da učini svoj život najboljim za sebe.

Bude li vam trebala podrška na tom putu, slobodno nam se javite

19 – 25 = visoko zadovoljstvo životom

Bravo za vas! Vi ste si svoj život posložili tako da u njemu uživate i uzimate najbolje od života. Da bismo to mogli, potrebno je dobro poznavati sebe i svoje potrebe te biti dosljedan u vlastitim ciljevima i željama. Možete biti ponosni na sebe !

Your Image Alt Text