AKADEMIJE

O Akademijama

Akademije koje nudimo u okviru Centra MBM edukativne su radionice putem kojih učite više o emocijama, komunikaciji, socijalnim vještinama i ostalim psihološkim temama; učite o tome kako brinuti o sebi i svom mentalnom zdravlju u trenutku, ali i u budućnosti. Svaka od Akademija specifična je po populaciji za koju je namijenjena, kao i po temama koje su pomno odabrane s obzirom na uočene potrebe određene populacije.

Grupe su ograničene na 15 sudionika, kako bi se svakome mogli posvetiti ponaosob te u svrhu održavanja kvalitetne grupne dinamike. Svaka Akademija sadrži pet predavanja predavača psihologa dok u zadnjem, šestom terminu rezimiramo sve do sad naučeno te ako nam epidemiološke mjere dozvole – družimo se uživo :)!

U prethodnim godinama psihologinja Melnjak zajedno sa kolegicom Teom Bukvić, mag.psych., održala je u dva navrata Akademiju za roditelje koja je prošla izvrsno, radi čega je voditeljica Centra odlučila proširiti psihoedukacijski arsenal s još dvije akademije! Ako želite saznati kako je bilo na Akademiji za roditelje prethodnih godina, pročitajte dojmove polaznika!

Zašto je važno učiti o sebi i o mentalnom zdravlju?

Važnost psihoedukacije očituje se u prepoznavanju vlastitih intrapsihičkih procesa (unutarnjih stanja kojih često nismo svjesni, jer nas nitko nije učio osvijestiti ih), što je jedan od najvažnijih zaštitnih čimbenika u razvoju psihičkih tegoba te je baza za održavanje mentalne higijene. Kad naučimo prepoznati koje emocije nam se javljaju, u kojim situacijama i kakve akcije u nama izazivaju, tad postajemo zaista svjesni onog što želimo, kao i onog što ne želimo.

S takvim osvještenim načinima suočavanja, gradimo oko sebe život koji nam u potpunosti odgovara u svim aspektima – gradimo zdrave međuljudske odnose, nalazimo sreću u poslu (ili smognemo hrabrosti pronaći posao koji zapravo želimo raditi), postajemo poželjno društvo sebi i drugima te imamo pun kapacitet za ostvarivanje vlastitih ciljeva.

Akademije koje nudimo pomno su osmišljene od strane triju psihologinja različitih životnih iskustava, kao i iskustva u profesionalnom radu i djelovanju te Akademije nude upravo optimalan dijapazon tema i vježba kroz koje ćete naučiti o mentalnom zdravlju, o psihologiji te raditi na svom osobnom razvoju.

Ove sezone nikako ne želite propustiti naše Akademije u kojima, uz stečena znanja i vještine, dobivate razne materijale, snimke radionica, dostupnost naših psihologinja i još mnogo toga! Pogledajte koja Akademija odgovara vašim potrebama i prijavite se već danas!

Predstavljanje Akademija od strane predavačica možete vidjeti na profilima naših društvenih mreža (Facebook, Instagram)!

Akademija za mentalno zdravlje

ZA KOGA JE OVA AKADEMIJA?

$

Punoljetne osobe koje se žele bolje razumjeti

$

One koji žele znati više o psihološkim temama i kako iste primijeniti na svakodnevni život

$

Osobe koje se svakodnevno osjećaju pod stresom, pritiskom ili učestalo osjećaju neugodne emocije i emocionalna stanja

$

One koji žele ostvariti svoj pun potencijal u svim aspektima života

ZA KOGA AKADEMIJA NIJE?

$

Za one koji misle da mentalno zdravlje nikako ne utječe na svakodnevni život, raspoloženje ili fizičko zdravlje

$

One koji nisu motivirani redovito izvršavati zadatke koji su nužni kako bi ostvarili svoj potencijal

$

One koji nisu spremni preuzeti odgovornost za svoje osjećaje, djela i svoj život

Što ćete sve dobiti

[

Uz svaku edukativnu radionicu dobivate materijale koji će vam biti baza za rad na svim stečenim vještinama i znanjima

[

Snimke svih edukativnih radionica koje će vam biti dostupne svo vrijeme trajanja akademije

[

Biti ćete prvi koji će potpuno besplatno dobiti naš opširni i sveobuhvatni priručnik za nošenje s anksioznošću i stresom (polaznici Akademije za mentalno zdravlje)

[

Pravo na privatne konzultacije jednom mjesečno, koje su vama kao polazniku akademije, potpuno besplatne za vrijeme pohađanja same akademije (dok je cijena individualnih savjetovanja redovno 250 kuna)

[

Pristup zatvorenoj FB grupi u kojoj će biti dostupni razni materijali, a grupna dinamika će biti redovita kako bismo bili u kontaktu između samih termina radionica. Dodatna vrijednost grupe je što ćete imati priliku razmjenjivati iskustva, promišljanja i brige s drugim roditeljima

Što ćete sve naučiti

[

Za početak, kako biti opušten ispred kamere, točnije kako da iz webinara uzmete najbolje i najviše moguće za sebe

[

Kako komunicirati s drugima da bismo se osjećali dobro, zadržali pravo na svoje mišljenje te znali uvažiti tuđa mišljenja

[

Kako graditi i održavati odnose povjerenja, ljubavi i odanosti

[

Kako se nositi sa stresom i negativnim automatskim mislima

[

Što su to disfunkcionalne pretpostavke i bazična uvjerenja, kako osvjestiti iste i raditi na njima da bismo se osjećali bolje

[

Što je to inteligencija, kako se mjeri, što ona točno znači

[

Kako se motivirati na aktivnosti i radnje koje su nam dosadne

[

Zašto je važno voljeti sebe, kako sebe voljeti, kako izgraditi samopouzdanje i samopoštovanje

[

Kako brinuti o sebi te održavati mentalnu higijenu

[

Kako se nositi sa psihičkim posljedicama koje su nastupile nakon kataklizmičkih stresora proživljenih unazad 2 godine

Teme i termini*

Uz sve navedene stavke koje ćete dobiti i naučiti, Akademiju ne želite propustiti jer sve to dobivate za samo 320 kuna mjesečno!

Akademija traje tri mjeseca s unaprijed pripremljenim terminima u trajanju od 120 minuta, dok će se prvi termin održati 14.10.2021. u 17:30!

Razmak između termina je dva tjedna kako biste imali vremena isprobati naučene tehnike i povratno se javiti kako je uspjelo ono što smo vježbali. Smatramo da će vam naša dostupnost do kraja trajanja akademije biti od velike koristi jer za usvajanje znanja i pretvaranje toga u navike je potrebno vrijeme. Tu smo uz vas!

Ako vas zanimaju dodatni detalji o serijalu ovih edukacijskih radionica, skinite PDF dokument s opisom prve radionice na sljedećem linku.

*termini su fiksni, no ako je nužno radi potrebe grupe – podložno je dogovoru

**ovaj termin je jedini u subotu, pošto je predviđeno druženje uživo, ukoliko epidemiološke mjere tad budu dozvoljavale

$

PRIČAJ MI DA BUDEM JA (14.10.2021.)

Tema u kojoj detaljno razrađujemo komunikacijske obrasce, učimo komunikacijske vještine te vještine slušanja. Svatko za sebe rješava upitnik kako bi si odgovorio na pitanje kojim se komunikacijskim obrascem služi, što je temelj za daljnji rad u tom području. Demonstrirat će se određene vježbice koje osvještavaju sudionicima važnost adekvatne komunikacije.

$

(SVEGA) PREKO GLAVE (28.10.2021.)

Sve što ste trebali znati o stresu, strahu, panici i anksioznosti saznat ćete na ovom predavanju! Kako dođe do toga da nam je svega preko glave, kako se nositi sa stresom te kako razviti (i koje) strategije koje će pomoći da u budućnosti ne doživljavate preplavljujući stres.

$

ODNOS GLAVU ČUVA (11.11.2021.)

Kako održavati i sačuvati važne nam odnose tema je ove edukacijske radionice. Bilo da se radi o ljubavnim, prijateljskim ili obiteljskim odnosima, oni su neizostavan dio našeg svakodnevnog života, a njihova kvaliteta značajno utječe na nas, naše emocije, raspoloženja i psihička stanja.

$

PROGRAM MOG KOMPJUTERA (25.11.2021.)

Ono što pokreće svakog čovjeka su unutarnja i vanjska motivacija te ciljevi i ambicije koje imamo. Kako bismo postigli ono što želimo, nužno je znati kako se motivirati, no i koja (kakva) inteligencija nam je visoko razvijena, kako bismo upravo te sposobnosti mogli iskoristiti za daljnje uspjehe i ostvarivanje ciljeva. Više o motivaciji i inteligenciji saznajte u ovoj edukacijskoj radionici!

$

ONO SVE ŠTO ZNAM O SEBI (2.12.2021.)

Na ovoj edukacijskoj radionici raditi ćemo na tome kako sebe bolje upoznati, kako prepoznati disfunkcionalne pretpostavke koje nam stvaraju neugodne osjećaje i smanjuju samopouzdanje te ćemo naučiti što je to samopoštovanje i zašto je on važan dio psihičke stabilnosti. Također, saznat ćete zašto je važno brinuti o sebi i na koje načine se pobrinuti za sebe.

$

ZAVRŠNO PREDAVANJE, DRUŽENJE I IZLAGANJA SUDIONIKA (11.12.2021)**

Na završnom predavanju proći ćemo ukratko sve do tad preslušane teme, a sudionici će u svom kratkom izlaganju izložiti svoje teme. Tad se dobiva potvrdnica za sudjelovanje te svi dodatni materijali važni za praćenje rada na sebi.

Mala škola psihologije i emocionalnog razvoja

ZA KOGA JE MALA ŠKOLA PSIHOLOGIJE I EMOCIONALNOG RAZVOJA?

$

Mlade od 14 do 19 godina

$

One koji žele naučiti nešto više o psihologiji i o tome kako nam poznavanje psihologije može poboljšati svakodnevni život

$

One kojima se često ne sviđa kako se osjećaju (ljutnja, tuga, potištenost) i žele se naučiti nositi s time

$

One koji žele naučiti kako se nositi sa svim promjenama koje donosi odrastanje

ZA KOGA NIJE MALA ŠKOLA PSIHOLOGIJE?

$

One koji misle da mentalno zdravlje uopće nema veze s cjelokupnim zdravljem i ne utječe na to koliko smo u životu zadovoljni i sretni

$

One koji nisu spremni promišljati o sebi, postavljati si različita pitanja i upoznavati sebe

$

One koji nisu spremni na promjene i preuzimanje odgovornosti na putu odrastanja

Što ćeš sve dobiti

[

Nakon svake edukativne radionice dobit ćeš i sažetak sa svim korisnim informacijama kako bi se mogao/la lakše podsjetiti svega što smo zajedno naučili

[

Uz svaku radionicu dobit ćeš i materijale koje možeš uvijek koristiti za daljnji rad na stečenim vještinama

[

Snimke edukativnih radionica bit će ti dostupne za vrijeme trajanja Male škole psihologije i emocionalnog razvoja

[

Kao polazniku Male škole psihologije i emocionalnog razvoja jednom mjesečno imat ćeš pravo na besplatno individualno savjetovanje s psihologinjom (dok je redovna cijena individualnih savjetovanja 250 kn)

[

Grupu na društvenoj mreži koja će biti otvorena samo za polaznike Male škole. U grupi možeš postavljati pitanja bez brige o tome što će drugi reći i podijeliti svoja razmišljanja s ostalim polaznicima

Što ćeš sve naučiti

[

Nikome nije lako pred kamerama i zato ćeš za početak naučiti kako se opustiti na online radionicama i tako si olakšati sudjelovanje

[

Kako komunicirati s drugima sa što manje nesporazuma, kako se postaviti za sebe i reći svoje mišljenje, ali i razumjeti tuđe

[

Kako imati dobre odnose s ljudima koji su ti u životu važni i s onima s kojima provodiš mnogo vremena

[

Kako stres okrenuti u svoju korist i pripremiti se na sve izazove koji te čekaju

[

Zašto su naše misli toliko bitne, kako utječu na naše osjećaje i što učiniti kada ne možemo prestati misliti

[

Što je to inteligencija i je li samo ona potrebna za uspjeh

[

Kako se motivirati za stvari koje nam nisu previše zanimljive

[

Što je to samopouzdanje i kako ga steći

[

Kako voljeti sebe i brinuti o svom mentalnom zdravlju

[

Kako se nositi sa svim promjenama koje su se dogodile unazad 2 godine

Teme i termini*

 

Sve to, a i mnogo više, možeš dobiti u Maloj školi psihologije i emocionalnog razvoja za samo 320 kuna mjesečno!

Mala škola psihologije i emocionalnog razvoja traje tri mjeseca s unaprijed pripremljenim terminima u trajanju od 120 minuta, dok će se prvi termin održati 13.10.2021. u 17:30!

Razmak između termina je dva tjedna kako bi imao/la vremena isprobati naučene tehnike i povratno se javiti kako je uspjelo ono što smo vježbali. Smatramo da će ti naša dostupnost do kraja trajanja akademije biti od velike koristi jer za usvajanje znanja i pretvaranje toga u navike je potrebno vrijeme. Tu smo uz tebe!

Ako te zanimaju dodatni detalji o serijalu ovih edukacijskih radionica, skini PDF dokument s opisom prve radionice na sljedećem linku.

*termini su fiksni, no ako je nužno radi potrebe grupe – podložno je dogovoru

**ovaj termin je jedini u subotu, pošto je predviđeno druženje uživo, ukoliko epidemiološke mjere tad budu dozvoljavale

 

 

$

A KOJIM JEZIKOM TI PRIČAŠ? (13. 10. 2021.)

Svakodnevno jedni s drugima komuniciramo na različite načine i ipak se često ne razumijemo iako pričamo istim jezikom. Komunikacija ponekad može biti zahtjevna, ali i to je samo jedna od vještina koju možemo savladati i zbog toga ćemo se pozabaviti različitim načinima komunikacije te naučiti koje komunikacijske vještine nam mogu pomoći. Zajedno ćemo proći i nekoliko vježbi kroz koje možemo vidjeti kako dobro komunicirati.

$

KAD ME PRIMI TRTICA (27.10.2021.)

Odrastanje je uzbudljiv period života, ali isto tako može biti baš stresan! Škola, prijatelji, roditelji… – ponekad je svega baš previše i tada nas primi trtica. U ovoj edukativnoj radionici naučit ćeš kako se sprijateljiti sa stresom, kako ti on zapravo može pomoći i koje strategije koristiti kada nam je svega stvarno previše!

$

BUDI MI FREND! (10.11.2021.)

Srednja škola sa sobom nosi mnoge životne radosti, ali i muke, velike i male trenutke, velika prijateljstva, prve romanse i ljubavi. Mnogo vremena provodimo u društvu i oblikujemo nove odnose. U odnosima, prijateljskim i ljubavnim, često ima mnogo nepoznanica koje ćemo u ovoj radionici pokušati otkriti. Naučit ćeš kako se snalaziti u svim tim odnosima, što je važno za dobar odnos, što su osobne granice i kako ih postaviti. Ukratko – upute za snalaženje s ljudima! 

$

IQ + MOTIVACIJA = USPJEH? (24.11.2021.)

Što je to inteligencija i zašto se o njoj toliko priča? Kakvu ulogu ima motivacija u našim životima? Je li formula za uspjeh zaista tako jednostavna? Pridruži nam se i saznaj što je inteligencija, kako je povezana s motivacijom i što nam je potrebno da bismo uspjeli.

$

KOLIKO SE SMIJEM VOLJETI? (8.12.2021.)

Često možemo čuti ili pročitati da je jako bitno voljeti sebe. Što je ljubav prema sebi i zašto nam je ponekad teško voljeti sebe? Nauči kako je ljubav prema sebi povezana sa samopouzdanjem te kako ga izgraditi ili poboljšati. Ljubav prema sebi je jako važna tema i svatko bi trebao znati barem nešto o tome. Ovo je tvoja prilika! Pridruži nam se i nauči kako biti okej sa sobom.

Svatko bi trebao nešto znati o ljubavi prema sebi, a ovo je tvoja prilika!

$

ZAVRŠNO PREDAVANJE I IZLAGANJA SUDIONIKA (11.12.2021.)**

Na zadnjoj, završnoj radionici učit ćemo jedni od drugih (više glava je uvijek pametnije od jedne)! Zajedno ćemo proći kroz sve teme  koje smo obrađivali, a polaznici će moći podijeliti svoja iskustva, što su naučili, kako im se promijenila perspektiva, jesu li usvojili neke nove navike i još štošta drugo. Tada polaznici dobivaju i potvrdnicu za sudjelovanje te sve dodatne materijale za rad na sebi.

Akademija za (super) roditelje

Vraćamo se!!!!

Kako se epidemiološka situacija mnogo ne mijenja, zaključili smo da ako vam i dalje želimo prenositi znanje i biti podrška u odgoju vaše djece da moramo promijeniti način rada! Stoga vam ponosno najavljujemo online radionice za roditelje.

Kako se godinama susrećemo s „gašenjem požara“ u roditeljstvu, naša misija je da umjesto intervencije radimo prevenciju i na vrijeme vas naoružamo znanjem kako biste bili kompetentni i svjesni roditelji!

ZAŠTO JE VAŽNO UČITI O RODITELJSTVU?

Zadnjih nekoliko godina u praksi se susrećemo s roditeljima koji djeluju veoma zbunjeno. Mnogo se priča o modernom roditeljstvu, poštivanju djeteta kao individue sa svim vrlinama i manama, priznavanju dječjih osjećaja i izgradnji odnosa. Takav pristup djetetu je u velikom raskoraku od starijih stilova roditeljstva u kojima je bila popularna „batina je iz raja izašla“. Gdje se javlja problem? Roditelji najčešće, shvaćajući kako jest pogrešno fizički kažnjavati dijete, odlaze u drugu krajnost, a to je prepopustljivost. Naprosto ne nalaze način kako jasno postaviti granicu djetetu, biti dosljedan, ne vikati, a sačuvati odnos s djetetom.

Ukoliko ste se prepoznali, čitajte dalje, imamo odlične vijesti!

ZA KOGA JEST OVA AKADEMIJA?

Za sve roditelje djece od 0 do 10 godina i one koji žele postati roditelji, a:

$

Koji razumiju da roditeljstvo obuhvaća vještine koje je potrebno naučiti

$

Koji znaju da ne postoje savršeni roditelji, ali su spremni učiti i truditi se kako bi svoje dijete odgojili u zdravu i funkcionalnu ličnost

$

Čitaju raznu literaturu o odgoju i odrastanju djece, ali ne nalaze sve informacije na jednom mjestu

$

Razumiju da će se javiti i teži i izazovniji dani u kojima će naučiti kako da ispravno reagiraju i sačuvaju odnos s djetetom

ZA KOGA OVA AKADEMIJA NIJE?

$

Za one koji misle da nemaju što učiti jer ni njihova baka nije polazila akademiju pa su „svi dobro ispali“

$

Za one koji misle da je u redu dati „malo po guzi“

$

Za one koji misle da treba biti strog i vikati kako bi dijete bilo poslušno

$

Za one koji nisu motivirani i koji nisu spremni uložiti vrijeme i trud u odgoj svoje djece

$

Za one koji nisu spremni suočiti se s činjenicama o roditeljstvu i proraditi neugodne emocije

$

Za one koji nisu spremni preuzeti odgovornost u odgoju djece

Što sve dobivate

[

Uz svaku edukativnu radionicu dobivate materijale koji će vam biti temelj za rad na svim stečenim vještinama i znanjima

[

Snimke svih edukativnih radionica koje će vam biti dostupne svo vrijeme trajanja akademije

[

Priručnik o roditeljstvu koji ćete dobiti potpuno besplatno

[

Pravo na privatne konzultacije jednom mjesečno, koje su vama kao polazniku potpuno besplatne za vrijeme pohađanja same akademije (dok je cijena individualnih savjetovanja redovno 250 kuna)

[

Pristup zatvorenoj FB grupi u kojoj će biti dostupni razni materijali, a grupna dinamika će biti redovita kako bismo bili u kontaktu između samih termina radionica. Dodatna vrijednost grupe je što ćete imati priliku razmjenjivati iskustva, promišljanja i brige s drugim roditeljima

Što ćete sve naučiti

[

Za početak, kako biti opušten ispred kamere, točnije, kako da iz webinara uzmete najbolje i najviše moguće za sebe

[

Kako funkcionira dječji mozak i što sve možemo očekivati od djeteta u pojedinom razdoblju

[

Kako se razvija emocionalna inteligencija i zašto je ona toliko važna u životu pojedinca

[

Kako razviti samoregulaciju kod djeteta, ali prije toga kod sebe

[

Kako se nositi s dječjim emocijama

[

Zašto je važno imati dnevni raspored, planove i strukturu

[

Kako postaviti granice u odgoju i biti dosljedan

[

Zašto je važno kako se obraćate djetetu te je li vaša komunikacija kvalitetna

[

Kako ekrane iskoristiti za dobrobit djeteta, a ne da mu čine štetu

[

Zašto je odnos prema prehrani važan

Teme i termini*

Sve to, a i mnogo više, možete dobiti u Akademiji za (super) roditelje za samo 320 kuna mjesečno!

Akademija za (super) roditelje traje tri mjeseca s unaprijed pripremljenim terminima u trajanju od 120 minuta, dok će se prvi termin održati 14.10.2021. u 19:30!

Razmak između termina je dva tjedna kako biste imali vremena isprobati naučene tehnike i povratno se javiti kako je uspjelo ono što smo vježbali. Smatramo da će vam naša dostupnost do kraja trajanja akademije biti od velike koristi jer za usvajanje znanja i pretvaranje toga u navike je potrebno vrijeme. Tu smo uz vas!

Ako vas zanimaju dodatni detalji o serijalu ovih edukacijskih radionica, skinite PDF dokument s opisom prve radionice na sljedećem linku.

*termini su fiksni, no ako je nužno radi potrebe grupe – podložno je dogovoru

**ovaj termin je jedini u subotu, pošto je predviđeno druženje uživo, ukoliko epidemiološke mjere tad budu dozvoljavale

 

 

 

 

$

KAD ĆE PROĆI TA FAZA? (14.10.2021.)

PSIHOMOTORNI RAZVOJ I RAZVOJNE FAZE

Prije svega, kako bismo mogli učiti razne tehnike i primjenjivati alate, važno se upoznati s osnovama psihofizičkog razvoja djeteta. Zašto? Kao što nećete očekivati od bebe koja ima 4 mjeseca da hoda, tako ćete moći i u drugim situacijama pristupiti djetetu s razumijevanjem. Zato je važno da naučite više o razvoju mozga i što je očekivano za pojedinu dob djeteta.

$

OPET MI SE BACA PO PODU I VRIŠTI! (28.10.2021.)

EMOCIONALNA INTELIGENCIJA (EMOCIJE I SAMOREGULACIJA)

Na ovoj radionici naučit ćete što su to tantrumi, kako sve mogu izgledati, zašto se javljaju i najvažnije KAKO postupiti kada se pojave. Svaki sljedeći odlazak u trgovinu više nećete strepiti hoće li krenuti vrištanje i bacanje po podu ukoliko djetetu ne kupite lizalicu.

Također, naučit ćete zašto je važna samoregulacija kod djeteta i kako ju razvijati.

$

USTAJ, JUTRO JE, VRIJEME JE ZA SKLEKOVE! (11.11.2021.)

RITAM, RUTINA I STRUKTURA DANA

Možete li zamisliti mirno jutro, bez stresa, povišenih tonova, bez žurbe i stalnog požurivanja? Itekako je moguće, a osim toga vrlo poželjno! Saznat ćete zašto je vrlo važno to prakticirati, a još važnije na koji način to postići.

Kako odrediti prioritete u danu, kako se pripremiti za sve obaveze i kako preživjeti, ako nešto ne ide po planu.

$

JE LI NE STVARNO NE? (25.11.2021.)

GRANICE U ODGOJU, KAKO IH KOMUNICIRAMO I JESMO LI DOSLJEDNI?

Koliko puta vam se dogodilo da kažete djetetu ne, a onda ipak popustite? Jer vam je žao djeteta i mislite da vas više neće jednako voljeti? Pogrešno! Na ovoj radionici naučit ćete zašto ja nužno imati granice u odgoju, kako se one postavljaju, a da se vaš odnos s djetetom ne naruši te kako da ostanete dosljedni.

$

PLAY, DELETE, REPLAY (2.12.2021.)

EKRANI I PREHRANA

U kojoj dobi uvesti djetetu ekrane, koji je primjereni sadržaj, koliko je dnevno preporučeno biti ispred ekrana? Kako količina vremena ispred ekrana utječe na razvoj mozga, a kako na samoregulaciju? Znate li odgovore na ova pitanja? Obzirom da u današnje vrijeme ne možemo živjeti bez ekrana, važno je da se što više educiramo jer nam je to jedini alat.

Kakav odnos prema hrani i obrocima imate u vašoj obitelji? Je li to uopće važno? Saznajte kako spriječiti da vam dijete bude izbirljivo i da u kasnijoj dobi ne razvije neki poremećaj prehrane.

$

JA SAM ZA PLES! ZAPLEŠITE SA SVOJIM ZNANJEM I VJEŠTINAMA U SVAKODNEVICU (11.12.2021.)

Zadnji termin je zamišljen kao proslava zajedničkog druženja, učenja, novih uvida i iskustava te rezimiranje svih najvažnijih koncepata i „recepata“ koje smo vam dali.

Ovisno o epidemiološkoj situaciji i strukturi grupe planira se susret uživo!

Dojmovi sudionika prethodnih Akademija za roditelje

“Vrijeme od početka ciklusa brzo mi je prošlo, bilo je jako ugodno, zanimljivo i korisno. Voditeljice su izratito tolerantno i ljubazno slušale naša pitanja, trudile se shvatiti naša stajališta i uključiti nas u aktivnosti na način da nam ne bude neugodno. Obaveza koja nije ujedno i pritisak – shvatila sam to kao malo vremena ukradenog za sebe, a za korist svima.”

“Zanimljiv pristup i otkrivanje novih tehnika odgoja koje “drže vodu”. 🙂 Kod voditeljica me izrazito oduševilo aktivno slušanje svih sudionika te poznavanje i dobro baratanje temama odgoja.”

“Lijepo zamišljeno i odrađeno, na ovaj način odvojila sam vrijeme za sebe, uživala i puno stvari naučila. Voditeljice su tople, ugodne, vrlo zanimljive i nadasve strpljive. Hvala. <3”

“Više puta sam razmišljao što “pametno” napisati kao zamjerku ili sugestiju, ali zapravo je ciklus super baš takav kakav jest – sve je bilo super, fer i korektno!”

“Ciklus radionica je dobro osmišljen, pokrivene su sve važne teme, pristup je bio prijateljski i sve se održavalo u ugodnoj atmosferi. 🙂 Posebno mi se svidjelo što je bilo zadataka u kojima smo i sami aktivno sudjelovali i uvježbavali roditeljske vještine.”

“Sve radionice bile su izvrsno pripremljene i prezentirane. Atmosfera je bila ugodna, radna i podržavajuća. Hvala na svemu, bilo je super! <3”

“Ciklus radionica je vrlo zanimljiv, stručan i sažet. Ukomponirana je teorija i praktični dio koji potiče sve sudionike na aktivno sudjelovanje. Voditeljice su izuzetno ljubazne, pristupačne, a nadasve stručne. Uvijek su bile spremne pomoći i educirati, i van vremena radionica.”

“Radionice su bile zanimljive i korisne, posebno me se dojmila razmjena iskustava s drugim roditeljima. Voditeljice su bile jako pristupačen i strpljivo davale odgovore na sva naša pitanja. Nadam se da se uskoro vidimo na novim radionicama. :)”

Your Image Alt Text