O NAMA

Vizija i misija

Vizija Centra za mentalno zdravlje “MBM” je biti aktivni sudionik u lokalnoj zajednici, pružanjem usluga čiji je cilj mentalno zdravo društvo u kojem svaki pojedinac poznaje, koristi i razvija svoje potencijale.

 

MISIJA

N
Pružanje sveobuhvatne, kvalitetne i profesionalne psihološke usluge, kako bi se primjereno odgovorilo na psihosocijalne probleme i potrebe klijenta/pacijenta.
N

Razvijanje dugoročnog emocionalnog zadovoljstva klijenata/pacijenata kroz primjenu efikasnog psihološkog savjetovanja s dugoročnim efektima.

N

Promicanje mentalnog zdravlja neophodnog za čovjekovo uspješno i kvalitetno zdravstveno stanje te zadovoljstvo životom općenito.

Načela rada

N

Profesionalnost i etičnost u radu

N

Empatičnost i brižnost

N

Dostupnost i kontinuiranost

N

Sveobuhvatnost

Profesionalnost i etičnost u našem radu počiva na ravnopravnosti, pravednosti, humanosti, poštivanju ljudskih prava i prihvaćanju različitosti. Odnosi se na brigu o osobnom integritetu svake osobe te prepoznavanju i poštivanju vrijednosti i ljudskih prava svakog pojedinca.

Svaka osoba je jedinstvena te ima različite potrebe koje je nužno uvažavati i djelovati
sukladno njima. Stručnjaci Centra podrška su osobama koje dolaze potražiti pomoć te djeluju sukladno njihovim emocijama i trenutnom psihičkom stanju.

Dostupnost i kontinuiranost psiholoških usluga u Centru “MBM” podrazumijeva da psihološku podršku, kao i psihodijagnostičku obradu, možete dobiti u kratkom vremenskom roku te Vam je dostupno i daljnje savjetovanje, preporuke i korisne informacije. Također, ako niste u mogućnosti doći u Centar, postoji mogućnost dolaska stručnjaka u Vaš dom, kao i savjetovanja putem videopoziva.

Sveobuhvatnost kao načelo rada Centra odnosi se na prijem klijenata iz svih dijelova RH, kao i na mogućnost sveobuhvatne psihološke procjene i djece i odraslih.

Monika Melnjak

CEO Centra je psihologinja Monika Melnjak, koja je prethodno iskustvo gradila radeći s populacijom djece i odraslih na tri različita odjela u Općoj bolnici Varaždin. Tamo se u radu primarno bavila psihodijagnostičkom obradom i psihološkim savjetovanjem, a povremeno je održavala radionice psihološke tematike za zdravstvene djelatnike. Istovremeno je radila na nekoliko drugih radnih mjesta:

– Na Sveučilištu Sjever, kao asistent dr.sc. Andreji Brajši-Žganec, za psihološku grupu predmeta
– U poliklinici Adarta, kao psiholog za psihodijagnostičke obrade i psihološka savjetovanja
– U vrtiću “Ježić”, kao stručni suradnik psiholog
– U savjetovalištu Društva psihologa Varaždin.

Članica je Hrvatske psihološke komore, Hrvatskog društva psihologa te Društva psihologa Varaždin.

Čime se Monika bavi kad ne radi? 🙂 

Moglo bi se reći da mi je bavljenje psihologijom stil života, no s obzirom na specifičnost posla kojim se ovdje bavimo, naravno da mi je redovno potreban odmor i briga o sebi.

Tako sam od ove godine odlučila gotovo svaki vikend imati slobodno i te dane iskoristiti s bliskim osobama u prirodi, druženju, zabavi…Važna mi je moja sloboda, kreativnost i humanitarni rad, pri čemu se sloboda manifestira u slobodnoj organizaciji vremena te redovitim izletima i putovanjima; kreativno se, osim u poslu, izražavam kroz pisanje, kuhanje, ples i pjevanje; volontiram redovito u raznim prilikama (posljednje je bila organizacija kampanje #recimikakosi). Veliki dio odraslog života bavila sam se i aktivizmom, što mi trenutno obaveze manje dozvoljavaju, no strastveni sam zagovornik ljudskih prava općenito, kao i ljudskih prava marginaliziranih društvenih skupina.

Your Image Alt Text